Без глутен

Без глутен

Формула без глутен.

Во случај на алергија на храна, се препорачува исхрана со ориз како единствена житарка во комбинација со месо од извор што не е редовно присутен во исхраната на кучето. Се препорачува ориз бидејќи е единствената житарка која што не содржи глутен.

 

Два Husse производа за кучиња се комплетно без глутен во својот состав: Husse Digest (Lamm & Ris) и Husse Ocean Care (Lax & Ris) се совршени за оваа намена.

Digest (Lamm & Ris):

 • ориз - единствена житарка во составот (без глутен)
 • јагнешко - единствен извор на протеини од цицач
 • риба - високoквалитетен извор на Омега-3 масни киселини

Ocean Care (Lax & Ris):

 • ориз - единствена житарка во составот (без глутен)
 • лосос- единствен извор на животински протеин
 • лососово масло - извор на Омега-3 масни киселини

Исто така, нудиме храна за мачки без глутен: Exclusive Digest (претходно име: Exclusive Lamm & Ris).   

5 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

 1. OCEAN CARE MINI

  Внимателно одбрани состојки со пребиотици за здрав дигестивен систем и со есенцијални масни киселини за здрава кожа и крзно.
  ден 2.199,00
 2. OPUS FARM

  Формула без житарки, специјално формулирана за да ги задоволи природните потреби на кучето, користејќи енергија од извори од животинско потекло.
  ден 300,00
 3. VALP PLUS

  Додадено псилиум, без глутен од пченица - го поддржува варењето кај кученцата
  ден 3.150,00
 4. OCEAN CARE

  Внимателно одбрани состојки со пребиотици кои го помагаат варењето на храната и есенцијални масни киселини за здрава кожа и крзно.
  ден 4.499,00
 5. DIGEST

  Висок степен на сварливост – храна со јагнешко месо и ориз за кучиња со чувствителен дигестивен систем.
  ден 3.499,00

5 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

И ГРОУП ТРЕЈДИНГ ДОО | +389 78 44 32 08
VISA    MasterCard   
Scroll