Подвижност +

Подвижност +

Хондроитин и глукозамин за здрави зглобови.

Постојат голем број на хранливи материи на располагање, кои ги обезбедуваат виталните компоненти за здрава структура и функционирање на зглобовите  и олеснување на подвижноста. Овие хранливи материи се именуваат како "хондрозаштитни агенти" во кои спаѓаат глукозаминот и хондроитинот. Тие ги снабдуваат потребните суровини и материјали за да се произведе нова 'рскавица, па дури и можат да помогнат во обновата на истрошената ' рскавица.

Многу научни докази се достапни за корисното дејство на хондроитинот и глукозаминот на состојбата на зглобовите. Хондроитинот и глукозаминот се компоненти на нормалната 'рскавица. При болест на зглобовите, 'рскавицата се оштетува. Кога 'рскавицата, која ги амортизира зглобовите, се распаѓа побрзо отколку што телото може да ја замени, во тој случај се развива остеоартритис. Без ова заштитно ткиво, коските се тријат едни од други, што предизвикува болка, оток и вкочанетост.

Зелените школки се користат како природен извор на глукозамин во производите на Husse.

Кај постарите кучиња и кучињата од големи раси се препорачува додавање глукозамин и хондроитин во исхраната. Постарите кучиња често имаат вкочанети зглобови, бидејќи со стареењето се оштетува 'рскавицата. Исто така, кучињата од големите раси често имаат проблеми со зглобовите, што се должи на нивната поголема телесна тежина, при што 'рскавицата мора да амортизира поголема јачина.

3 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

 1. VALP MAXI

  Специјално формулирана храна за кутриња од големи раси.
  ден 3.199,00
 2. PRIMA PLUS

  За кучиња со нормални енергетски потреби.
  ден 1.499,00
 3. SENIOR MINI

  Формулирана за да ги задоволи хранливите потреби на постарите кучиња од малите раси.
  ден 1.499,00

3 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

И ГРОУП ТРЕЈДИНГ ДОО | +389 78 44 32 08
VISA    MasterCard   
Scroll