Имунолошки систем +

Имунолошки систем +

Каротеноиди за оптимален имунитет.

Каротеноидите се антиоксиданси. Husse Супер премиум производите содржат високи нивоа на лутеин и бета-каротен. Овие природни растителни пигменти имаат антиоксидативно дејство во клетките на телото. Освен тоа, каротеноидите, исто така, го стимулираат имунитетот. Истражувањата покажаа дека каротеноидите го подобруваат хуморалниот и клеточниот имунитет.

Хуморалниот имунитет е аспект од имунитетот што е со посредство на излачените антитела. Излачените антитела се врзуваат за антигените на површината на патогените микроорганизми (како што се вирусите или бактериите) и ги означуваат за уништување. Хуморалниот имунитет е така наречен бидејќи вклучува супстанции присутни во телесните течности. Термините антитела и имуноглобулини често се користат наизменично. Тие се наоѓаат во крвта и во течноста во ткивата, како и во многу други секрети. Структурално, тие се големи глобуларни протеини во Y-облик. Кај цицачите постојат пет видови на антитела: IgA, IgD, IgE, IgG и IgM. Секоја класа на имуноглобулин се разликува по своите биолошки својства и се развила за да се справи со различни антигени. Антителата се синтетизираат и секретираат од страна на плазма клетките кои потекнуваат од клетките на Б лимфоцитите (Б клетки) на имунолошкиот систем.

Клеточниот имунитет е одговор на имунитетот кој не вклучува антитела туку подразбира активирање на бели крвни клетки - макрофаги, природни клетки убијци, Т-лимфоцити, како и ослободување на различни цитокини како одговор на антигенот.

7 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

Page:
 1. 1
 2. 2
 1. VALP MAXI

  Специјално формулирана храна за кутриња од големи раси.
  ден 3.199,00
 2. OPTIMAL MINI

  Специјално формулирана храна за активни кучиња од мали раси.
  ден 1.899,00
 3. EXCLUSIVE KATTUNGE

  Комплетна храна за мачиња од одвикнување од мајчиното млеко до 12 месеци старост.
  ден 669,00
 4. EXCLUSIVE STERILISED

  Специјално формулирана храна за да се задоволат хранливите потреби на стерилизирани и кастрирани мачки.
  ден 649,00
 5. DIGEST

  Висок степен на сварливост – храна со јагнешко месо и ориз за кучиња со чувствителен дигестивен систем.
  ден 2.099,00

7 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

Page:
 1. 1
 2. 2
И ГРОУП ТРЕЈДИНГ ДОО | +389 78 44 32 08
VISA    MasterCard   
Scroll