Хипоалергенска храна

Хипоалергенска храна

Хипоалергенска, високо сварлива формула со јагнешко и ориз.

Во случај на алергија на храна, се препорачува исхрана со ориз како единствена житарка во комбинација со месо од извор што не е редовно присутен во исхраната на кучето. Се препорачува ориз бидејќи е единствената житарка која што не содржи глутен.

Husse Digest (Lamm & Ris) (јагнешко месо и ориз) и Valp Digest (Valp Lamm & Ris) (јагнешко месо и ориз за кутриња) се совршени производи за оваа цел.

Digest (Lamm & Ris):

  • ориз - единствена житарка во составот (без глутен)
  • јагнешко - единствен извор на протеини од цицач
  • риба - високoквалитетен извор на Омега-3 масни киселини
И ГРОУП ТРЕЈДИНГ ДОО | +389 78 44 32 08
VISA    MasterCard   
Scroll