Стимулирање на дигестивната флора

Стимулирање на дигестивната флора

Фруктоолигосахариди за здрав дигестивен систем.

Пребиотиците се компоненти во храната кои имаат позитивно влијание врз дигестивната флора. Многу бактерии се присутни во дигестивниот тракт: тие се нарекуваат "цревна флора". Овие бактерии можат да бидат корисни бактерии кои го подобруваат здравјето или да бидат патогени бактерии кои имаат потенцијал да предизвикаат болест.

Пребиотиците се јаглехидрати кои не се дигестираат во дигестивниот тракт на кучето/мачката. Овие пребиотици доаѓаат во цревата несварени и, таму влијаат на бактериите во цревата.

Некои пребиотици како ФОС (фруктоолигосахариди) служат како извор на храна за добрите бактерии (lactobacillus и bifido бактерии) и не може да бидат искористени од страна на патогените бактерии. Со додавање на ФОС во исхраната, растот на добри бактерии се стимулира додека лошите бактерии се потиснати.

8 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

Page:
 1. 1
 2. 2
 1. OPUS LYNX

  Grain free формула збогатена со животински протеини, инспирирана од исхраната на дивиот рис.
  ден 699,00
 2. VALP PLUS

  Додадено псилиум, без глутен од пченица - го поддржува варењето кај кученцата
  ден 1.950,00
 3. VALP MINI

  Специјално формулирана храна за кутриња од мали раси.
  ден 1.999,00
 4. VALP MAXI

  Специјално формулирана храна за кутриња од големи раси.
  ден 3.199,00
 5. EXCLUSIVE KATTUNGE

  Комплетна храна за мачиња од одвикнување од мајчиното млеко до 12 месеци старост.
  ден 669,00

8 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

Page:
 1. 1
 2. 2
И ГРОУП ТРЕЈДИНГ ДОО | +389 78 44 32 08
VISA    MasterCard   
Scroll