Енергија +

Енергија +

Повеќе енергија за активните кучиња.

Мастите содржат околу два пати повеќе енергија од протеините и јаглехидратите. Метаболизацијата на 1 грам масти дава приближно 9 калории (kcal), додека 1 грам јаглехидрати или 1 грам протеини дава само 4 калории.

Исхраната со висока содржина на масти се препорачува за кучиња на кои им е потребно многу енергија. Исхраната на работните или спортски кучиња (ловечки кучиња) треба да содржи високо ниво на масти. Во палетата на производи Husse, Optimal Energi со 22% содржина на масти е храната за кучиња со најголема енергетска содржина.

3 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

 1. OPTIMAL MINI

  Специјално формулирана храна за активни кучиња од мали раси.
  ден 1.899,00
 2. OPTIMAL

  За активни кучиња од средни и големи раси.
  ден 3.099,00
 3. EXCLUSIVE ACTIVE

  Специјално формулирана храна за активни мачки и мачки со осетлива кожа.
  ден 599,00

3 Item(s)

По страна

Листа Мрежа

И ГРОУП ТРЕЈДИНГ ДОО | +389 78 44 32 08
VISA    MasterCard   
Scroll