Здрави заби

Здрави заби

Намалува формирање на забни наслаги.

Како може Husse храната да го намали формирањето на забен камен и да го подобри здравјето на забите?

Текстурата на гранулите е оптимизирана за да се зголеми механичкото чистење на забите за време на џвакањето на храната. За да се добие оптимална цврстина, нерастворливи влакна се врзани во јадрото на гранулата. Функцијата на овие влакна може да се спореди со функцијата на железото во армираниот бетон: влакната ги прават гранулите поцврсти. Како последица на тоа, забите да навлегуваат подлабоко во гранулата пред таа да почне да се дроби. Исто така, влажноста и обликот на гранулите се оптимизирани за максимално механичко чистење на забите.

И ГРОУП ТРЕЈДИНГ ДОО | +389 78 44 32 08
VISA    MasterCard   
Scroll