Пилешко месо

Пилешко месо

Висококвалитетен животински протеин од пилешко месо.

Содржината на протеини во храната дава само непотполна идеја за аминокиселините достапни во храната. Прво, степенот на сварливоста кај протеините може да се разликува. Генерално, растителните протеини се помалку сварливи од животинските протеини. Евтините нуспродуктите од животинско потекло кои содржат голема количина сврзно ткиво се помалку сварливи од висококвалитетните Премиум животински состојки.

Покрај сварливоста, биолошката вредност на протеинот е многу важен параметар којшто го одразува составот на аминокиселините во храната. Биолошката вредност се пресметува со споредување на нивото на секоја аминокиселина во храната со нејзината концентрација во телото на животното.

Протеините со висока биолошка вредност ги содржат сите есенцијални аминокиселини во соодветен сооднос. Јајцата и живината имаат висока биолошка вредност. Ова е причината зошто Husse Супер премиум производите содржат живина и јајца.

И ГРОУП ТРЕЈДИНГ ДОО | +389 78 44 32 08
VISA    MasterCard   
Scroll