Често поставувани прашања (FAQ)


Зошто додаваме хидролизирани пилешки протеини во сувата храна (дехидратот) и што всушност се тие протеини?

Хидролизираните пилешки протеини се присатни во мали количини прскани на површината на производот за да се подобри вкусот. Овие протеини се целосно хидролизирани (што значи дека се намалени во мали делови од ензимската реакција) што значи дека го губат своето својство на алерген (имунолошкиот систем на телото не ги препознава како пилешки протеини, што значи дека и дури кучиња со алергиски реакции кон пилешко нема да имаат алергиска реакција кох овој протеин). Поради ова  дејство додаваме хидролизирани животински протеини и во Lamm & Ris Sensitive и  Lax & Ris Sensitive кои се даваат на кучиња кои имаат алергиски реакции.

 

 

Зошто сувата храна (дехидратот) содржи сол?

Солта е потребна како извор на натриум и хлорид, две основни хранливи материи кои се потребни за задржување на водата во телото. Овие електролити ја регулираат осмоларноста во ткивата на телото. Кучињата можат да конзумираат многу сол но тоа многу ретко во индустриската храна за миленици исто така комбинацијата на месо и сува храна не предизвикува проблеми во врска со солта. Производите на Husse содржат оптимално количество на сол кое обезбедува доволен внес на натриум и хлорид, солта исто така го подобрува вкусот на храната како и придонесува за доволен внес на вода. Дозите на солта во Husse производите се безбедни и далеку од нивото на кои можат да му наштетат на вашиот миленик.

 

 

Што е L-carnitine

Функцијата на L-carnitine е потикнување на согорување на мастите во клетките на телото. Согорувањето на мастите секогаш резултира со енергија , која може да се користи како физичка активност.

Доколку големо количесто на масти е содржано во храната (Pro Energy) тоа ќе резултира со поголемо согорување на масти што ќе продинесе до повеќе физичка активност.

Доколку количеството на масти е помало во храната (Prima Plus), тогаш доаѓа до согорување на резервите на масти во организмот.

Заклучок: L-carnitine го потикнување согорувањето на мастите кои даваат енергија на кучето.

 

 

Question 4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Morbi luctus. Duis lobortis. Nulla nec velit. Mauris pulvinar erat non massa. Suspendisse tortor turpis, porta nec, tempus vitae, iaculis semper, pede. Cras vel libero id lectus rhoncus porta. Suspendisse convallis felis ac enim. Vivamus tortor nisl, lobortis in, faucibus et, tempus at, dui. Nunc risus. Proin scelerisque augue. Nam ullamcorper. Phasellus id massa. Pellentesque nisl. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nunc augue. Aenean sed justo non leo vehicula laoreet. Praesent ipsum libero, auctor ac, tempus nec, tempor nec, justo.

 

 

Question 5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Morbi luctus. Duis lobortis. Nulla nec velit. Mauris pulvinar erat non massa. Suspendisse tortor turpis, porta nec, tempus vitae, iaculis semper, pede. Cras vel libero id lectus rhoncus porta. Suspendisse convallis felis ac enim. Vivamus tortor nisl, lobortis in, faucibus et, tempus at, dui. Nunc risus. Proin scelerisque augue. Nam ullamcorper. Phasellus id massa. Pellentesque nisl. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nunc augue. Aenean sed justo non leo vehicula laoreet. Praesent ipsum libero, auctor ac, tempus nec, tempor nec, justo.

 

 

Question 6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Morbi luctus. Duis lobortis. Nulla nec velit. Mauris pulvinar erat non massa. Suspendisse tortor turpis, porta nec, tempus vitae, iaculis semper, pede. Cras vel libero id lectus rhoncus porta. Suspendisse convallis felis ac enim. Vivamus tortor nisl, lobortis in, faucibus et, tempus at, dui. Nunc risus. Proin scelerisque augue. Nam ullamcorper. Phasellus id massa. Pellentesque nisl. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nunc augue. Aenean sed justo non leo vehicula laoreet. Praesent ipsum libero, auctor ac, tempus nec, tempor nec, justo.

 

И ГРОУП ТРЕЈДИНГ ДОО | +389 78 44 32 08
VISA    MasterCard   
Scroll